ULTIMA ORĂ // Un șef din cadrul CNA a fost reținut pentru 72 de ore

Șeful Direcției Generale Urmărire Penală a Centrului Național Anticorupție (CNA), Ghenadie Tanas, a fost reținut pentru 72 de ore. Informația a fost confirmată pentru TV8 de responsabili din cadrul Procuraturii Generale, scrie tv8.md

Amintim că în această dimineață, ofițerii Serviciului de Informații și Securitate și procurorii anticorupție au descins la CNA. Potrivit Procuraturii Anticorupție, perchezițiile au fost desfășurate pe o cauză penală în care Tanas este cercetat pentru: îmbogățire ilicită, fals în declarații și practicarea ilegală a activității financiare.

„Concomitent, ținem să menționăm că, la moment procurorii anticorupție și ofițerii SIS, efectuează mai multe acțiuni de urmărire penală în mai multe locații, inclusiv și la membrii familiei șefului Direcției Generale Urmăririi Penale a Centrului Național Anticorupție, care sunt bănuiți pentru complicitate la comiterea infracțiunilor imputate”, a mai anunțat astăzi Procuratura Anticorupție.

Ghenadie Tanas, șeful Direcției generale de urmărire penală de la Centrul Național Anticorupție, în biroul căruia au descins în această dimineață ofițerii SIS și procurorii anticorupție, are o avere impresionantă. Deși presa de investigație a scris că ar fi milionar în eruo, în declarația de avere pentru anul 2020, Tanas a indicat un salariu anual de 279.461 de lei, adică circa 23 mii de lei pe lună. Acesta a mai declarat un venit de 230 de mii de lei obținuți din înstrăinarea unui automobil.

Despre Ghenadie Tanas s-a discutat recent și în plenul Parlamentului. Deputatul PAS, Adrian Cheptonar a declarat de la tribuna Legislativului că funcționarul ar fi milionar, fiind implicat în mai multe afaceri la Ungheni.

Pe lângă terenurile trecute în declarația de avere, Tanas ar mai deține și construcții comerciale, apartamente și case, înregistrate pe numele unor rude sau persoane interpuse. Ar fi chiar și cămătar, dând oamenilor bani cu împrumut, cerându-le să își pună imobilele în gaj.

Total
0
Shares
Total
0
Share