Social

Un șef din cadrul IGP a cerut mită în valoare de 200.000 de euro! Ce pedeapsă riscă acesta?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un şef din cadrul INI al IGP, învinuit de trafic de influență, va compărea pe banca acuzaţilor. Dosraul a fost finalizat şi transmis în judecată.

Potrivit procurorilor, acesta a pretins 200.000 de euro de la un agent economic, firma căruia figura într-un dosar de evaziune fiscală. În schimbul sumei menționate, funcționarul susţinea că va influența ofițerii de investigație și procurorii din cadrul oficiului Ciocana, care efectuau urmărirea penală în cauza respectivă, în cadrul căreia erau reținuți administratorii agentului economic învinuit de evaziune fiscală, promițând să asigure eliberarea acestora din detenție, cu ulterioara scoatere de sub urmărire penală și clasarea cauzei penale, informează Timpul.

În cadrul urmăririi penale, procurorul a înaintat către IGP un demers de suspendare din funcție a factorului de decizie vizat. Acesta și-a recunoscut pe deplin vinovăția, încheind cu procurorul un acord de recunoaștere a vinovăției, fapt ce a permis disjungerea cauzei din dosarul de bază și expedierea în instanța de judecată pentru examinare în procedură specială.

Dacă învinuitul va fi găsit vinovat, riscă o amendă de la 2.000 la 3.000 u.c. sau până la 5 ani de închisoare.

loading...

Comments are closed.