Alte știri

Un șofer de camion a încercat să corupă un polițist de frontieră, strecurând o bancnotă în certificatul de înmatriculare al vehiculului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un cetățean al României va fi documentat pentru tentativă de corupere a unui polițist de frontieră din punctul de trecere Giurgiulești-Galați. În contextul măsurilor inițiate de Poliția de Frontieră pe linia prevenirii și combaterii actelor de corupție, inclusiv verificărilor riguroase asupra activității de frontieră în perioada pandemică, a rezultat contracararea unui act de corupere.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Astfel, în noaptea de 5 august, la linia de control s-a prezentat cetățeanul român de 36 de ani la volanul unui camion de model Scania. În timpul procedurii de verificare a actelor, polițiștii de frontieră au observat, aranjată în certificatul de înmatriculare, o bancnotă de 50 de euro. Șoferul a dat de înțeles că ar fi pentru polițistul de frontieră, ca ultimul să-i faciliteze trecerea frontierei. Operativ a fost anunțată structura specializată a Poliției de Frontieră, pentru a iniția cercetările de rigoare, care a sesizat și Centrul Național Anticorupție pe ilegalitate comisă.

Conducerea Poliției de Frontieră a subliniat că nu tolerează corupția în rândul anagajaților și a dispus continuarea verificărilor amănunțite în punctele de trecere a frontierei deschise traficului. Totodată, instituția solicită călătorilor, în special transportatorilor de pasageri și colete, să nu încerce vigilența polițiștilor de frontieră și să respecte acele măsuri și restricții de circulație, impuse în perioada de pandemie.

Citește și: VIDEO // A vrut să corupă un polițist cu 6000 lei, dar a fost denunțat la CNA

loading...

Comments are closed.