Social

Un șofer din Briceni a fost reținut la frontieră cu un autoturism scos de la evidență din Lituania

Pinterest LinkedIn Tumblr

Poliția de Frontieră a sectorului Briceni a depistat un moldovean la volanul unui autoturism, radiat din circulație de către autoritățile lituaniene și cu mai multe nereguli în documente, transmite Telegraph.md

Totul a avut loc lângă localitatea Grimăncăuți. Astfel, la o distanță de 300 metri de linia frontierei de stat a fost observat un mijloc de transport care se deplasa dinspre localitate spre un câmp din proximitate. S-a luat decizia opririi acestuia pentru verificările de rigoare.

La fața locului a fost legitimat cetățenul moldovean de 57 de ani, locuitor al satului Grimăncăuți, raionul Briceni. Acesta conducea un Mitsubishi Pajero, îmatriculat în Lituania și fabricat în anul 2003.

Conform datelor guvernamentale ale Lituaniei mijlocul de transport era scos de la evidență, fiind semnalat ca „distrus” în legătură cu decesul proprietarului. La fel, cercetările ulterioare au stabilit că numărul de îmatriculare nu este valabil, cât și revizia tehnică și asigurarea auto sunt expirate, iar termenul de admitere temporară pe teritoriu vamal al Republicii Moldova era depășit de circa trei ani.

Pe faptul celor depistate, autoturismul a fost indisponibilizat pe teritoriul SPF Briceni până la elucidarea tuturor circumstanțelor. Polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD continuă cercetările în vederea luării deciziei obiective privind săvârșirea unei infracțiuni sau contravenții.

Citește și: Lucrătorii din țările estice, inclusiv din Republica Moldova, au ajuns la mare căutare. Care este motivul

loading...

Comments are closed.