Un șofer din Kârgâzstan, depistat la vamă cu permisul de conducere falsificat

Polițiștii de frontieră au ridicat un document falsificat și au inițiat cercetări pe numele unui cetățean străin pentru comiterea unei infracțiuni. Acesta s-a prezentat ca șofer al unui automobil înmatriculat în Polonia, dar și-a continuat călătoria în calitate de pasager.

Ieri, 17 octombrie 2023, în Punctul de trecere a frontierei comun Palanca-Maiaki-Udobnoe, pe direcția ieșire din Republica Moldova s-a apropiat cetățeanul de 53 de ani, originar din Kârgâzstan. Acesta conducea un automobil cu numere de înmatriculare poloneze. În timpul verificărilor actelor de călătorie și cele pentru mijlocul de transport a fost descoperit permisul de conducere, cu indici vădiți de falsificare.

Străinul a declarat că și-ar fi obținut actul, după ce ar fi învățat la o școală specializată din Kârgâzstan și era convins de veridicitatea documentului.

În fapt, permisul a fost ridicat urmând să fie supus procedurii de expertiză. Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale EST cercetează cazul sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false (art. 361 al.(1) Cod Penal al RM).

Total
0
Shares
Total
0
Share