Un șofer fără permis, prins beat la volan a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu executare

Datorită eforturilor procurorilor de la Briceni, a fost posibilă pronunțarea unei sentințe de condamnare cu executarea reală a pedepsei închisorii, pentru o persoană acuzată de comiterea unei infracțiuni, care atentează la securitatea traficului rutier.

Așadar, prin sentința Judecătoriei Edineţ, sediul Briceni, din 08 aprilie 2024, inculpatul a fost recunoscut vinovat în săvârșirea infracțiunii de refuz de testare alcoolscopică pentru determinarea stării de ebrietate, comis de conducătorul unui mijloc de transport care nu deține permis de conducere (art. 2641 alin.(4) Cod penal) şi i-a fost stabilită pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 6 luni, cu ispășirea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.

Potrivit acuzării înaintate de Procuratura Briceni, la data de 01 august 2023, pe timp de zi, inculpatul, fără a deține permis de conducere, a condus neadecvat mijlocul de transport de model „VAZ” prin satul Bulboaca, raionul Briceni. Fiind stopat de către angajații poliției, suspect că a condus mijlocul de transport în stare de ebrietate, i-a fost propus de a fi supus testării alcooscopice, cu aparatul „Drager-Alcotest”. Conducătorul a refuzat testarea alcoolscopică şi examenul medical în vederea stabilirii stării de ebrietate şi a naturii ei, cât şi de la recoltarea probelor biologice în cadrul acestui examen medical.

Inculpatul s-a eschivat de la prezentare în instanța de judecată.

Având în vedere faptul că acesta a comis anterior mai multe infracțiuni pe teritoriul țării, pentru care nu a fost condamnat, fiind anunțat în căutare, de către acuzatorul de stat a fost solicitată pedeapsa sub formă de închisoare cu executare reală, sancțiune considerată de către instanță ca proporțională faptei comise.

Total
0
Shares
Total
0
Share