Un spion al Federației Rusiei a fost arestat în România. Timp de doi ani, a fotografiat obiective militare ale NATO din Tulcea

DIICOT a arestat un spion al Rusiei. Acesta este cetățean român și va fi pus sub acuzare pentru trădare, scrie Biziday.ro

Procurorii susțin că, timp de doi ani, a fotografiat obiective militare ale NATO din Tulcea și a trimis informațiile către Ambasada Rusiei la București.

Potrivit Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), începând din 2022, persoana reținută (cetățean român) a supravegheat obiective militare românești sau aparținând NATO, amplasate în proximitatea municipiului Tulcea.

A colectat informații cu caracter militar și fotografiat tehnica militară de luptă și, în același timp, a monitorizat deplasarea personalului în zona de graniță cu Ucraina.

Ulterior, a transmis informațiile către diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București.

DIICOT a transmis că cetățeanul român a fost reținut pentru 30 de zile, fiind cercetat pentru trădare. În urma perchezițiilor, au fost identificate și ridicate mai multe probe de la domiciliul acestuia.

Total
0
Shares
Total
0
Share