Alte știri

Un stat din UE începe vaccinarea antiCOVID-19 cu două zile mai târziu. Care este motivul

Pinterest LinkedIn Tumblr

Regatul Țărilor de Jos sunt statul din Uniunea Europeană care nu a început încă procesul de vaccinare împotriva COVID-19. Campania va începe cu două zile mai târziu decât era preconizat, transmite Telegraph.md, cu referire la Zugo.md

Responsabilii din domeniul sănătății afirmă că vaccinarea, care urma să înceapă vineri, va fi demarată abia luni, relatează presa străină. Decizia este cauzată de prelungirea perioadei de aprobarea a preparatului de către instituțiile competente olandeze.

Autoritățile invocă dificultăți logistice în acest sens. Pe de altă parte, în decembrie în Olanda au fost reintroduse restricții, iar mai multe instituții și unele magazine și-au închis ușile.

Primii vor primi vaccinul angajații sistemului medical care îngrijesc bolnavii de COVID-19, dar și lucrătorii azilurilor de bătrâni. Administrarea lui vine la două săptămâni după începerea vaccinării în Uniunea Europeană și la o lună după prima administrare a medicamentului în Regatul Unit.

Conform Institutului Hopkins, în Regatul Țărilor de Jos au fost confirmate până acum peste 839.000 de infectări. De la debutul pandemiei acolo s-au stins din viață peste 11.000 de persoane infectate cu virusul COVID-19.

Citește și: Liderii din Golful Persic se strâng marți în Arabia Saudită pentru a încheia conflictul cu Qatarul

loading...

Comments are closed.