Lifestyle

Un student grec a mers 48 de zile cu bicicleta pentru a ajunge acasă, după ce zborurile au fost anulate din cauza pandemiei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Kleon Papadimitriou, un student grec în vârstă de 20 de ani, a devenit celebru, după ce a pedalat 3.500 de kilometri, din Scoția până în Grecia, după ce zborurile au fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus, informează CNN.

Tânărul a pornit din orașul scoțian Aberdeen și a avut nevoie de 48 de zile pentru a parcurge distanța până la destinație.

Kleon Papadimitriou a hotărât să pornească spre casă la finalul lunii martie, după ce a văzut că situația provocată de pandemia de coronavirus se agravează. Studentul a rezervat trei bilete de avion, însă toate zborurile au fost anulate.

„La începtului lui aprilie mi-am dat seama că voi petrece cel puțin următoarea lună în Aberdeen”, a povestit el.

În cele din urmă, lui Kleon Papadimitriou i-a venit ideea să meargă pe bicicletă până în Grecia. Deși singurul său contact cu ciclismul a avut loc în 2019, când a participat la un concurs pentru care s-a antrenat câteva săptămâni, tânărul a ajuns la concluzia că poate realiza călătoria pe două roți.

Fără să stea pe gânduri, Kleon Papadimitriou a cumpărat o bicicletă și și-a anunțat părinții și prietenii ce urmează să facă. Tatăl său a fost de acord, cu condiția să folosească o aplicație de monitorizare, prin care familia să știe în orice moment unde se află.

Pe 10 mai, având la el provizii, un cort și un sac de dormit, studentul a pornit spre Atena.

Kleon Papadimitriou a dezvăluit, pentru sursa citată, că a mers între 55 și 120 de kilometri pe zi, trecând întâi în Anglia, iar de acolo în Olanda. Apoi, el a ajuns în Germania, unde a pedalat de-a lungul Rinului vreme de câteva zile, după care a trecut prin Austria și apoi a urmat coasta italiană până în zona de unde a luat o navă înspre portul grec Patras. De acolo, a pedalat către Atena.

În timpul călătoriei, Kleon Papadimitriou a campat pe câmpuri sau în păduri. La finalul fiecărei zile, acesta își nota parcursul, verifica traseul de a doua zi și lua legătura cu prietenii și cu familia. Odată cu trecerea timpului, tot mai mulți oameni au aflat de călătoria sa și au început să-l urmărească. Dacă se întâmpla să treacă prin zone în care se aflau rude sau prieteni, Kleon Papadimitriou apela la ajutorul acestora pentru a dormi și a face duș.

„Fiind introvertit, am fost obligat să ies din zona de confort, în sensul în care dacă nu făceam anumite lucruri, nu aveam unde să dorm, nu aveam apă”, a povestit el.

Pe 27 iunie, Kleon Papadimitriou a ajuns în Atena, unde a fost așteptat de familie și de prieteni, dar și de străini care îi urmăriseră parcursul.

Sursa: Libertatea.ro

Citește și: O fată de 15 ani și-a salvat tatăl rănit ducându-l 1.200 de kilometri pe bicicletă. „Am fi murit de foame”

 

loading...

Comments are closed.