Un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar într-un an. Câţi bani a strâns în 10 luni

 

Un milionar care a devenit falit în mod voit și a rămas fără casă, totul pentru un experiment social bizar, conceput pentru a obține mai multe vizualizări pe YouTube, a renunțat brusc la provocarea sa după ce și-a exprimat îngrijorarea cu privire la sănătatea lui. Câţi bani a reuşit să strângă în primele 10 luni ale provocării, scrie Observatornews.ro

Mike Black plănuise să o ia de la zero, demonstrându-și în același timp că va putea câștiga 1 milion de dolari în doar 12 luni. Black a fost antreprenor toată viața sa, dar în iulie 2020 a decis să renunțe la tot, renunțând la mașină, casă și la toți banii săi.

“Am cunoscut o mulțime de oameni care au pierdut totul în timpul pandemiei și au devenit foarte deprimați. Am avut chiar un prieten care a pierdut peste noapte o afacere de 10 milioane de dolari”, a explicat Mike Black într-un videoclip pe YouTube. Mike a vrut să-și ajute prietenii să-și reconstruiască viețile și să demonstreze că nu este nevoie de noroc sau de bani pentru a deveni milionar – ci doar de multă muncă.

Black a pus capăt provocării din motive de sănătate

“Am decis oficial să pun capăt proiectului mai devreme. Acum, oricât de mult mă doare să fac asta, mai ales când mai sunt doar două luni, simt că este lucrul corect”, a anunțat el pe YouTube.

“M-am confruntat cu multe lucruri pe plan personal, iar recent s-a întâmplat ceva care m-a împins cu adevărat la limită. Sănătatea mea personală a scăzut până în punctul în care chiar trebuie să încep să am grijă de ea”, a spus el.

Mike a explicat că a suferit, de asemenea, de două boli autoimune care i-au provocat o “oboseală cronică” și o alta care i-a atacat articulațiile. “O mare parte din ceea ce a ieșit la iveală pentru mine este ceea ce contează cu adevărat, sănătatea și recunoștința”, a spus el.

Cum a reuşit să câştige bani

Ideea lui Mike a fost „Million Dollar Comeback Challenge”, care îl face să pornească de la zero și să construiască o nouă afacere, ajungând să valoreze un milion de dolari în decurs de un an.

Însă provocarea a fost mult mai dificilă decât ar fi putut anticipa el. Încă din prima zi ca om al străzii, a experimentat cât de dură era viața pe străzi și s-a gândit să doarmă pe o bancă. Oamenii au refuzat să-i dea apă și nu a reușit să găsească un loc unde să înnopteze. În cele din urmă, un bărbat cu o rulotă i-a permis să stea câteva nopți în duba sa. Mike a început cu puțin și a reușit să câștige primii 300 de dolari vânzând mobilă online.

“Unul dintre cele mai bune lucruri de vândut sunt mesele”, a explicat Black. “Am acționat ca intermediar, ocupându-mă de toată logistica dintre cumpărător și vânzător”. Până în a cincea zi a provocării, el a făcut suficienți bani pentru a-și cumpăra un computer. După aproape două săptămâni, a reușit să își asigure propriul spațiu de birou și, după puțin peste o lună, Black avea în sfârșit propriul loc pe care l-a închiriat. La trei luni de la începerea provocării, spiritul antreprenorial al lui Mike părea să strălucească, după ce s-a angajat ca manager de social media, reușind să obțină clienți și chiar să creeze propria marcă de cafea. După patru luni, în ziua 138, tânărul a aflat că tatăl său a fost diagnosticat oficial cu cancer de colon în stadiul patru și tocmai începuse chimioterapia, ceea ce l-a determinat pe Black să pună la îndoială întregul proiect – dar a continuat.

Cât a câştigat în cele 10 luni

Black a încheiat provocarea după 10 luni, cu doar 60 de zile rămase de parcurs. Reușise să câștige un total de 64.000 de dolari.

În ciuda faptului că nu a reușit să facă milionul de dolari pe care și-l propusese, Mike spune că a fost totuși un experiment de succes, după ce a demonstrat cum a fost posibil să-și reconstruiască viața prin puterea determinării. “Ar trebui să ne amintim întotdeauna să îi ajutăm pe cei care au nevoie, pentru că ar putea fi oportunitatea de care au nevoie”, a adăugat el la final.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share