Social

Un tânăr a fost trimis în judecată pentru hărțuirea sexuală a fostei prietene

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea în judecată a dosarului penal de învinuire a unui tânăr care a filmat pe ascuns momentele în care întreținuse relații sexuale cu prietena, iar după întreruperea relației o amenința cu divulgarea imaginilor în cazul refuzului raportului sexual solicitat.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Ambii tineri sunt din Chișinău și au puțin peste 20 de ani. Aceștia se cunoșteau de mai mult timp, dar victima-i ignora mesajele acestuia de pe rețelele de socializare, până în vara lui 2021, când i-a acceptat invitația la restaurant. Acesta a invitat-o în localul pe care-l deținea în proprietate, după care au întreținut relații sexuale, atât într-o încăpere a localului, cât și la domiciliul acestuia.

Momentele intime, însă, au fost filmate de către tânăr, fără acordul prietenei sale. După întreruperea relației, în toamna aceluiași an, tânărul a insistat asupra reluării ei. După refuzul fostei prietene, acesta i-a prezentat în corespondența de pe rețelele de socializare capturi din imaginile video ale relației intime pe care au avut-o și a amenințat-o cu divulgarea lor, inclusiv prin publicarea tipărită în curtea casei ei.

Tânăra a refuzat solicitarea acestuia și l-a denunțat la autorități, iar acum instanța de judecată urmează să examineze în fond învinuirea adusă acestuia de procurori pentru încălcarea inviolabilității vieții personale a victimei și hărțuirea ei sexuală. Pe parcursul urmăririi penale, tânărul a pledat nevinovat, în pofida corespondenței dintre cei doi examinate de oamenii legii, extrase din telefonul și calculatorul acestuia. Potrivit legii, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, inculpatul se prevalează de prezumpția nevinovăției.

loading...

Comments are closed.