Social

Un tânăr de 17 ani și un bărbat de 41 de ani s-au înecat în ultimele 24 de ore

Pinterest LinkedIn Tumblr

 În ultimele 24 de ore, două persoane și-au pierdut viața la scăldat în bazinele acvatice din țară. Primul caz de înec a avut loc în dimineața zilei de 26 iulie, la ora 10:00 în raionul Florești.

Aici, un bărbat în vârstă de 41 de ani s-a înecat în timpul scăldatului într-un bazin acvatic din localitatea Căprești. Corpul neînsuflețit a  acestuia a fost ulterior extras din apă de localnici. Totodată, potrivit datelor IGSU, un alt caz tragic a fost înregistrat în seara zilei de ieri în raionul Hâncești.

Potrivit martorilor, un tânăr de 17 ani și-a pierdut viața în timpul scăldatului în iazul din apropierea satului Cărpeneni. Corpul minorului a fost extras la mal de către populație. În ambele cazuri salvatorii nu au fost solicitați pentru intervenție.

Circumstanțele cazurilor sunt investigate de organele de drept. În contextul prevenirii cazurilor de înec IGSU al MAI îndeamnă repetat populația să respecte măsurile de prevenire și regulilor de comportament pe apă. Salvatorii atenționează despre riscurile înotului pe timp de caniculă.

Cetățenii sunt rugați să evite odihna în zoneledin apropierea bazinelor acvatice nedotate cu stații de salvare, iar pescuitul se recomandă strict în locuri care sunt autorizate sau destinate acestei activități. Pentru a evita tragediile, IGSU îndeamnă maturii să-şi monitorizeze strict copiii și comportamentul acestora în apropierea bazinelor acvatice, dar şi să nu le permită scăldatul de unii singuri.

Potrivit specialiștilor, intrarea în apă în stare de ebrietate prezintă pericol pentru viața și sănătate, iar consumul băuturilor alcoolice în timpul odihnei pe malurile lacurilor și râurilor nu se recomandă.

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2020, 48 de persoane inclusiv 4 minori și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară.

loading...

Comments are closed.