Un tânăr de 19 ani a fost reținut pe Aeroportul Internațional Chișinău, fiind prins cu permis de conducere fals

 

În dimineața zilei de 21 aprilie 2024, la Aeroportul Internațional Chișinău, pe direcția de intrare în Republica Moldova, a fost identificat și reținut un conațional în vârstă de 19 ani.

Conform informațiilor, asupra tânărului în data de 7 octombrie 2023, a fost descoperit un permis de conducere românesc cu indici de falsificare. Acest lucru a fost confirmat în urma expertizei efectuate de laboratorul criminalistic al IGPF.

În vederea desfășurării investigației, învinuitului i s-a cerut să se prezinte la audieri, însă acesta a ignorat solicitările autorităților, fiind declarat în căutare națională de către Poliția de Frontieră.

Conform procedurilor legale, tânărul a fost reținut de către ofițerii de investigații ai Direcției Regionale Vest, urmând să fie plasat în izolatorul de detenție preventivă pentru 72 de ore.

În continuare, cercetările se desfășoară sub toate aspectele legale în vederea elucidării circumstanțelor și atragerii persoanei la răspundere, conform prevederilor legii.

În conformitate cu prevederile Codului Penal al Republicii Moldova, deținerea, vînzarea sau folosirea documentelor oficiale false se pedepsește cu amendă în mărime pînă la 650 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de pînă la 2 ani.

Total
0
Shares
Total
0
Share