Un tânăr de 21 de ani a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru trafic de droguri

Acuzatorii de stat din cadrul Procuraturii mun.Chișinău au obținut o nouă sentință de condamnare în privința unui tânăr, acuzat de circulație ilegală a drogurilor în proporții deosebit de mari.

Conform unei sentințe, recent pronunțate de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, inculpatul, în vârstă de doar 21 de ani, a fost condamnat la 10 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii sau de a exercita activități ce țin de administrarea și gestionarea drogurilor, pe un termen de 5 ani.

În cadrul urmăririi penale s-a constatat că, inculpatul, începând aproximativ cu lunile noiembrie – decembrie ale anului 2023, în coparticipare cu persoane în curs de identificare, prin înțelegere prealabilă, asigurau punerea în circulație pe teritoriul Republicii Moldova, preponderent, mun. Chișinău, a drogurilor în proporții deosebit de mari cu scop de înstrăinare.

Prin intermediul aplicației ”Telegram”, acesta a creat un magazin online și a dezvoltat o schemă de încasare a mijloacelor bănești obținute din vânzarea drogurilor, folosind sistemul de plăți cash-in. Astfel, banii erau transferați pe carduri bancare emise pe numele unor persoane terțe, pentru a ascunde originea ilicită a fondurilor. În realizarea acestui plan, el achiziționa marijuana en-gros, pe care apoi o diviza în cantități mai mici și o ambala în pachete improvizate. Ulterior, plasa aceste pachete în diverse locații din sectorul Ciocana, mun. Chișinău, și transmitea locația acestora către potențialii cumpărători prin aplicația ”Telegram”.

În urma efectuării percheziției la domiciliul inculpatului, au fost depistate și ridicate, conform raportului de expertiză, o cantitate de 119,98 gr. de marijuană, 100,78 gr. de hașiș, care se atribuie la categoria substanțelor stupefiante, 0,546 gr. de substanța solidă mephedrone, care se atribuie la categoria substanțelor psihotrope, 2 pachete din polimer cu urme de substanță mephedrone, cât și 3 pachețele din polimer cu urme de cocaină, care se atribuie la categoria substanțelor stupefiante.

Total
0
Shares
Total
0
Share