Un tânăr din Florești, depistat cu acte false la vamă. Ar fi achitat 250 de euro pentru a deveni cetățean al României

Un tânăr din raionul Florești și-a cumpărat o carte de identitate românească falsificată și în baza acestui document intenționa să se legitimeze peste hotare. Cazul a fost înregistrat ieri noaptea, în punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița.

Astfel, pentru formalitățile de control, direcția ieșire din țară, s-a prezentat conaționalul de 38 de ani, fiind pasager la ruta „Moldova-Italia”. Acționând conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus unei verificări adiționale pasagerul. Ca urmare, în lucrurile personale a fost depistată o carte de identitate cu însemnele autorităților române, care ar fi eliberată pe numele moldoveanului.

La cercetarea amănunțită, cu ajutorul tehnicii speciale, a fost stabilit că buletinul românesc este falsificat. Conaționalul a recunoscut că actul este cumpărat, ar fi achitat 250 EUR unui intermediar.

În baza celor constatate, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale VEST au inițiat cercetări pe numele persoanei pentru comiterea infracțiunii de folosire a actelor oficiale false. Documentul cu pricina a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei.

Total
0
Shares
Total
0
Share