Social

Un tânăr din Rîșcani, prins de poliție: a reușit să fure 20 de biciclete sportive

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bărbat în vârstă de 27 ani, originar din raionul Rîșcani a ajuns pe mâna poliției fiind suspectat că ar fi furat peste 20 de biciclete sportive de pe teritoriul municipiului Bălți și a raioanelor Drochia și Rîșcani. Suspectul nu este la prima abatere de la lege, transmit polițiștii. 

În cadrul măsurilor speciale întreprinse de către ofițerii de Investigații din cadrul Inspetoratului de poliție Bălți, s-a stabilit că în perioada lunilor aprilie – iulie, bărbatul acționa de unul singur, iar bicicletele erau sustrase din scările blocurilor lacative, după care, acesta le comercializa persoanelor fizice cu suma de la 50 la 200 de lei. Prejudiciul cauzat fiecărui propietar constituie suma de 2000 lei, polițiștii reușind să recupereze 8 biciclete.

La moment suspectul este cercetat penal în stare de libertate. Pe numele lui au fost inițiate mai multe cauze penale, în urma cărora, acesta urmează să fie atras la răspundere conform legislației în vigoare. Pentru a evita furtul bicicletei tale, poliția vine cu  câteva sfaturi:

– Alege un sistem antifurt;

– Parchează bicicleta într-un loc circulat;

– Nu iți parca bicicleta în scara blocului sau în curte. Nu îi subestima pe infractori! Cel mai sigur, o ții într-o încăpere cu acces limitat. Majoritatea bicicletelor sunt furate din scările de bloc.

 În cazul în care aţi sesizat comiterea unui furt, alertaţi imediat Poliţia la 112.

loading...

Comments are closed.