Alte știri

Un troleibuz turistic va apărea pe străzile capitalei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un troleibuz turistic va circula pe străzile orașului Chișinău în zilele de sîmbătă și duminică, pe o rută care va parcurge cele mai importante puncte de atracție turistică. În celelalte zile, troleibuzul va circula pe una din rutele ordinare, deservite de către Regia Transport Electric Chișinău (RTEC), transmite Telegraph.md, cu referire la Noi.md

Solicitat de IPN, șeful RTEC, Dorin Ciornîi, a menționat că troleibuzul este cu mers autonom. În timpul săptămînii, acesta va circula pe ruta 30, spre Aeroport.

Roman Vitiuc, șeful Direcției generale, economie, comerț și turism la Primăria Chișinău, a declarat pentru IPN că, pe ruta turistica, călătoria cu acest troleibuz va fi gratuită, în regim pilot, pînă în primăvară, după care se va propune Consiliului municipal Chișinău aprobarea unui tarif. Pînă atunci, cheltuielile vor fi suportate de RTEC sau din bugetul municipal.

O inițiativă similară a fost în 2014, dar nu a mers din cauza numărului mic de pasageri, la începutul anului 2019 a fost inițiat un proiect similar, dar a fost stopat deoarece tariful așa și nu a fost supus votului de către Consiliul municipal Chișinău. Acum s-a mers pe o abordare mai complexă, și anume pe difuzarea în troleibuz a ghidurilor audio despre locurile și monumentele istorice ale Chișinăului. Troleibuzul va trece pe la Turnul de Apă, Catedrala Mitropolitană, Clopotnița, muzee, teatre etc.

În etapa următoare, se preconizează a fi plasate QR-coduri pentru accesarea informațiilor despre obiectivele turistice și istorice. Inițiativa este parte a proiectului dezvoltat în comun cu Agenția Națională pentru Turism Receptor (ANTRIM), în cadrul Planului de acțiuni care presupune dezvoltarea turismului în municipiul Chișinău.

Citește și: Accident fatal la Orhei. O femeie a murit, spulberată de o mașină, pe carosabil

loading...

Comments are closed.