Un ucrainean a fost prins la Sculeni cu un permis de conducere și o carte de identitate false

Astăzi, 29 februarie 2024, la punctul de trecere a frontierei Sculeni, a fost consemnat un caz de fraudă în documente. Cercetat este un cetățean ucrainean de 30 de ani asupra căruia s-a descoperit un document fals slovac.

În cadrul controlului în linia a II, ceea ce presupune verificări adiționale, polițiștii de frontieră în conlucrare cu ofițerul Frontex au depistat un act fantezist, camuflat în portmoneul străinului. Documentul, pretins a fi emis de către autoritățile slovace, combina un card de identitate cu un permis de conducere. La verificarea minuțioasă, echipa comună de control a stabilit că actul dat este inexistent.

În declarații, cetățeanul a recunoscut că achitase o sumă de 150 EUR unui intermediar pentru obținerea acestui document, cu scopul de a ușura găsirea unui loc de muncă în Republica Slovacă, în calitate de șofer pe macara.

Conform procedurilor legale, documentul a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei. Cercetările pe caz continuă în vederea elucidării circumstanțelor.

Total
0
Shares
Total
0
Share