Un ucrainean a fost prins oferind mită unui polițist de frontieră pentru a intra ilegal în Moldova

Un cetățean al Ucrainei a încercat să mituiască un poliţist de frontieră, pentru ca ultimul să îi faciliteze documentarea mai rapidă a lipsei intrării legale pe teritoriul Republicii Moldova.

La sfârșitul săptămânii trecute, în punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița ucraineanul s-a prezentat pe sensul de ieșire din R. Moldova. Conform procedurilor legale, bărbatul de 34 de ani a fost supus controlului de rigoare. În rezultatul profilării a fost stabilit că persoana nu deține ștampila de intrare legală în Republica Moldova.

În timpul aflării în sala de așteptare a PTF Leușeni-Albița, bărbatul s-a apropiat de polițistul de frontieră și a încercat să-i ofere o bancnotă de 100 euro, prin plasarea acesteia în pașaportul personal de călătorie. La fața locului a fost solicitată grupa operativă din cadrul Direcției Regionale Vest pentru documentarea cazului.

Menționăm că, conducerea Poliției de Frontieră nu tolerează corupția în rândul angajaților și a dispus continuarea verificărilor amănunțite în punctele de trecere a frontierei, dar și pe sectorul „verde” al frontierei. Orice abatere va fi prompt investigată și sancționată conform legii.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share