Actualitate

Un ucrainean a încercat să intre în Moldova cu permisul de conducere fals

Pinterest LinkedIn Tumblr

Intențiile unui ucrainean de a ajunge pe teritoriul Republicii Moldova au fost dejucate de polițiștii de frontieră din punctul de trecere Criva. Tânărul de 26 de ani a prezentat la controlul de frontieră permisul de conducere cu indici vizibili de falsificare, motiv pentru care riscă cercetare penală.

În această dimineață la linia de control s-a apropiat un mijloc de transport la volanul căruia se afla un cetățean al Ucrainei. Pentru autorizarea intrării în țară, tânărul a prezentat documentele necesare printre care și permisul de conducere.

Polițistul de frontieră examinând permisul de conducere a observat semne clare necaracteristice unui act veridic. Astfel, verificat suplimentar cu tehnica din dotare s-a confirmat cele depistate anterior.

Audiat, tânărul a declarat că a fost înscris la o școală auto din Ucraina, recunoscând ulterior că a achitat opt mii de hrivni pentru ridicarea permisului de conducere fără a se prezenta la examele finale.

Ca urmare a celor constatate, actul a fost transmis la laboratorul tehnico-juridic pentru realizarea expertizei, iar pe numele ucraineanului este inițiată o cercetare penală conform art. 361 al.1 al Codului Penal al Republicii Moldova.

loading...

Comments are closed.