Un ucrainean a rămas fără permisul de conducere, documentul fiind ridicat la intrarea în Moldova

Un cetățean al Ucrainei și-a cumpărat cu 500 de dolari permisul de conducere, care s-a dovedit a fi falsificat. Ieri, 24 august 2022, ilegalitatea cetățeanului a fost deconspirată la trecerea frontierei prin PTF Vulcănești.

În cadrul procedurilor de control al trecerii frontierei moldo-ucrainene, polițiștii de frontieră au supus unor verificări suplimentare un autoturism, înmatriculat în Ucraina, inclusiv șoferul și pasagerii acestuia. Din declarațiile șoferului, cetățean ucrainean de 46 de ani, s-ar afla în tranzit pe teritoriul Republicii Moldova, urmând să ajungă în Polonia.

La cercetarea documentelor, inspectorul a avut suspecții asupra permisului de conducere. Actul era emis din numele autorităților competente ale Ucrainei, cu datele de identitate ale posesorului, însă prezenta semne clare de falsificare.

Audiat, străinul a mărturisit că ar fi obținut actul cu pricind în luna martie curent, după ce și-a pierdut permisul de conducere original. Pentru că nu dispunea de timpul necesar pentru perfectarea repetată a documentului, ar fi apelat la un intermediar, căruia i-ar fi achitat suma de 500 de dolari pentru serviciile sale. Conform informației de pe platforma online a bazei de date a Ucrainei DIA, a fost confirmat dreptul de conducător auto al persoanei sus-menționate.

În repercusiune, permisul de conducere a fost ridicat și transmis spre examinare, iar conducerea autoturismului a fost preluată de către soția acestuia.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share