Un vin din Moldova s-a plasat în primele 10 cele mai bune spumante, la un concurs internațional

Un vin din Moldova s-a plasat în primele 10 cele mai bune vinuri spumante, la un concurs internațional, cricova, milestii mici, purcari, 
 

Vinificatorii moldoveni s-au întors cu premii de la Effervescents du Monde și Concursul Internațional de Vinuri București, scrie Vinmoldova.md. 

Vinul moldovenesc devine din ce în ce mai popular în lume. În luna noiembrie, vinurile moldovenești, băuturile spumante și brandy au fost premiate cu medalii de aur și argint la principalele concursuri internaționale ale vinificatorilor: „Effervescents du Monde” (Franța) și „Concurs internațional de vinuri București” (România).

„Effervescents du Monde” este una dintre cele mai respectate competiții internaționale dintre producătorii de vinuri spumante și a avut loc la Dijon, Franța, 14 și 16 noiembrie.

Anul acesta, la concurs au participat reprezentanți ai companiilor vinicole din 22 de țări, 594 de vinuri de înaltă calitate și 40 de membri ai juriului la nivel mondial, printre care și reprezentantul Biroului Național al Viei și Vinului (ONVV). Republica Moldova a prezentat la concurs 22 de mărci de vinuri spumante din 9 fabrici de vinificație, unite sub marca unică națională de vin „Vinul Moldovei, o Legendă Vie”.

Total
0
Shares
Total
0
Share