Politic

Unde caută Maia Sandu voturile pentru demiterea guvernului Chicu

Pinterest LinkedIn Tumblr

„Voturile pentru demiterea Guvernului pot fi găsite doar la PDM, nu mai sunt alte fracțiuni politice unde putem să găsim aceste voturi”. Declarația aparține președintei PAS Maia Sandu și a fost făcută în platoul emisiunii „Cutia Neagră” de la postul de televiziune TV8, notează IPN, citat de Argumentul.info, citat de Telegraph.md

Deși nici discuțiile cu PDM nu reprezintă soluția tocmai potrivită, Maia Sandu consideră că acesta lucru „reprezintă o soluție relativ sănătoasă” pentru înlocuirea Guvernului.

„Noi de două luni discutăm nu doar despre incapacitatea Guvernului și de faptul că Guvernul trebuie demis, discutăm și despre faptul că acest Parlament nu reprezintă cetățenii și nu este funcțional pentru că nu pot fi găsite soluții cât de cât bune pentru oameni. De aici ar trebui să pornim. Guvernul este doar o consecință a Parlamentului care arată așa cum arată și a fost ales după regulile lui Plahotniuc. Opoziția veritabilă în Parlament are 26 de voturi și e foarte greu să găsim o soluție reală pentru această situație”, a precizat Maia Sandu.

Președinta PAS afirmă că soluția potrivită pentru demiterea Guvernului nu a fost găsită nici în prezent, deoarece nu există voturi suficiente.

„E foarte ușor pentru noi să semnăm această moțiune. Noi ne dorim să dăm jos acest Guvern păcătos. Toată lumea are motivele de ce acest Guvern trebuie să fie demis. Trebuie să avem voturi nu doar pentru a depune moțiunea, trebuie să avem voturi pentru ca să demitem Guvernul. Altfel, riscăm să-i permitem acestui Guvern de nimic să mai facă un spectacol așa cum s-a întâmplat în cazul încercării demiterii ministrei sănătății”, a adăugat Maia Sandu.

Citește și: DECLARAȚIE // Scopul adevărat al lui Vlad Plahotniuc este să controleze din nou instituțiile statului

loading...

Comments are closed.