Social

Unde sunt cei mai mulți oameni dependenți de droguri în Republica Moldova?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cele mai multe persoane care suferă de narcomanie sunt în Chișinău-7738, Bălți-1236, iar pe locul al treilea, Anenii Noi-292.

Datele au fost prezentate luni, în cadrul unei conferințe de presă cu denumirea „Tineretul contează-alege o viață fără droguri”, de cărtre directorul Inpectoratului Național de Investigații, Ion Țurcanu, transmite Infotag.

Acesta a declarat că cel mai des narcomanii folosesc marijuana și heroina.

Directorul Bibliotecii Naționale, Elena Pintilei a declarat că după datele Organizației Mondiale a Sănătății, cel mai des devin dependenți de droguri persoane cu vârsta de 18-30 de ani. Din spusele ei reiese că în lume la moment sunt peste 200 de milioane de consumatori de droguri. Anual din cauza acestora mor peste 200 de mii de oameni.

Chemăm pe toți care au cunoscuți ce suferă de dependență de droguri să îi ducă unui specialist, care îi va putea ajuta să scape de acest viciu. Iar acei care consumă droguri și le este rușine să ceară ajutor, îi rugăm să nu se teamă să se adreseze la noi, pentru că noi dorim să avem o societate sănătoasă și vom face totul pentru asta”, a declarat Pintilei.

loading...

Comments are closed.