Alte știri

Unde va efectua prima vizită Maia Sandu în calitate de președinte

Pinterest LinkedIn Tumblr

După ce va fi învestită în funcție, președintele Maia Sandu va efectua prima vizită la Kiev, iar primul oficial care va fi invitat în Republica Moldova va fi președintele României, Klaus Iohannis.

În cadrul unei emisiuni de la Cotidianul.md, Maia Sandu a subliniat că își propune să restabilească relațiile cu vecinii, cum a promis în campania electorală.

„Prima vizită va fi a domnului președinte Klaus Iohanis în Republica Moldova și respectiv prima mea vizită va fi în ianuarie la Kiev. Așa cum am promis în campania electorală una dintre prioritățile pe politica externă este să restabilesc relațiile bune cu România și cu Ucraina și tot în luna ianuarie cel mai probabil voi merge la Bruxelles, pentru a discuta despre perspectivele colaborării cu Uniunea Europeană”, a declarat Sandu.

De asemenea, noul președinte subliniază că relația cu UE este importantă, în contextul în care se începe elaborarea următoarei agende și implementarea acordului de asociere.

„În acest an se va decide ajutorul pentru următorii 5 ani, deci sprijinul Uniunii Europene pentru parteneriat este pentru următorii 5 ani și e foarte important să fim credibili și să putem să obținem asistență într-un volum mare. Este important ca și în Parlament și în Guvern lucrurile să meargă bine ca Republica Moldova să beneficieze de asistență. Lumea se uită ce se întâmplă în Parlament. A fost o reacție foarte dură a Bruxelles-ului la ceea ce se întâmplă în Parlament și la acțiunile majorității PSRM-Șor. Acest lucru evident nu ne ajută să obținem toată asistența pe care am putea să o obținem altfel”, a mai spus Maia Sandu, potrivit sursei citate.

În context, președintele a menționat că va vizita și Rusia, doar că încă nu s-a discutat despre acest subiect.

Organizația Edineţ a PDM părăsește partidul, după ce ieri a fost exclus din formațiune liderul democraților din raion

loading...

Comments are closed.