Alte știri

Unele studiouri de la Hollywood nu mai fac publice datele de box office

Pinterest LinkedIn Tumblr

Studiourile Walt Disney şi Universal Pictures au anunţat joi că nu mai dau publicităţii datele de box office din cauza închiderii cinematografelor din numeroase ţări în contextul pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Această decizie vine după ce săptămâna trecută s-a înregistrat weekend-ul cu cele mai slabe încasări din ultimele 2 decenii.

„Ţinând cont de numărul mare de cinematografe închise peste tot în lume, Disney va suspenda, deocamdată, raportarea rezultatelor de box office obţinute”, conform unui comunicat Disney.

De obicei, studiourile cinematografice dau publicităţii date cu privire la încasările obţinute din proiecţiile în cinematografe pentru a evalua popularitatea filmelor lor.

Însă, în ultimele câteva zile, lanţuri de cinematografe din SUA, Canada şi Marea Britanie au fost închise din cauza interdicţiilor privind adunările în spaţii închise. În Italia, Franţa, Coreea de Sud şi în alte ţări au fost impuse restricţii şi mai dure. Cinematografele din China, cea mai importantă piaţă externă pentru Hollywood, sunt închise de mai multe săptămâni din cauza noului coronavirus.

Celelalte două studiouri majore de la Hollywood, Sony Pictures şi Warner Bros, nu au răspuns încă dacă vor lua aceeaşi decizie ca Disney şi Universal.

În contextul în care marile studiouri au amânat premierele importante pentru a nu înregistra pierderi financiare totale sau parţiale, cele 12 filme principale care au rulat în sălile de cinema weekend-ul trecut au raportat încasări de circa 55 de milioane de dolari, sumă aproape de două ori mai mică decât cea din weekend-ul precedent.

Sursa: agerpres.ro 

Citește și: Eurovision 2020 a fost anulat

loading...

Comments are closed.