Social

Unioniștii anunță că vor acumula un MILION de semnături în favoarea Unirii cu România

Pinterest LinkedIn Tumblr

Organizațiile unioniste Alianța pentru Centenar și Asociația unionistă „Unirea – ODIP” intenționează să colecteze, timp de trei luni, un milion de semnături pentru unirea Moldovei cu România.

Potrivit agenției INFOTAG, luni, în cadrul unei conferințe de presă, liderul Asociației „Unirea – ODIP”, Vlad Bilețchi, a declarat că această campanie de colectare a semnăturilor va începe pe 15 mai, iar semnăturile respective vor servi drept factor declanșator pentru demararea procesului de referendum consultativ privind reîntregirea neamului românesc.

În primul rând, milionul de semnături va fi folosit pentru modificarea Constituției României, cu adăugarea unui preambul în care să fie consfințit și menționat expres obiectivul naţional de reîntregire a tuturor teritoriilor românești. De asemenea, va fi formulată o listă de cerințe față de UE, ce prevăd relațiile și realitățile celor două state românești”, a declarat el.

Un alt reprezentant al asociației, Mihai Soltan, a menționat că semnăturile pentru unire vor fi colectate la sediul asociației, la corturile acesteia din fața Poștei Centrale, precum şi la intersecţia străzii Dokuceaev și șoseaua Hâncești.

Nu ne vom opri doar la corturi, vor fi și voluntari cu liste mobile, care se vor deplasa prin locurile publice și vor colecta semnături. Semnăturile vor ajunge la Parlamentele de la Chișinău, București și Bruxelles și astfel vom transmite un mesaj important pe arena internațională:românii din Moldova și România vor unirea”, a declarat el.

loading...

Comments are closed.