Politic

Uniunea Europeană are de gând să faciliteze importul produselor din Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Solicitarea Republicii Moldova privind revizuirea contingentelor tarifare la export, în sensul majorării acestora, a fost recepționată și este în proces de examinare.

Declarația a fost făcută de către comisarul european pentru comerț, Cecilia Malmstrom, în cadrul întrevederii cu vicepremierul pentru integrare europeană Iurie Leancă, care se află într-o vizită la Bruxelles.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, Iurie Leancă şi Cecilia Malmstrom au convenit asupra priorităților pentru perioada imediat următoare.

Printre acestea se numără obținerea permisiunii exportului de produse moldovenești de origine animală pe piața europeană, scrie impacttv.

Părțile au mai convenit asupra importanței respectării drepturilor de proprietate intelectuală, precum și majorării numărului de companii autohtone cu potențial de export în UE.

Cecilia Malmstrom a reiterat disponibilitatea UE de a oferi suport financiar și tehnic în vederea realizării obiectivelor asumate de Republica Moldova în cadrul Acordului de Liber Schimb.

În cadrul întrevederii cu comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară, Vytenis Andriukaitis, părție au discutat ultimele evoluții înregistrate de Republica Moldova în implementarea Acordului de Asociere la capitolul siguranță alimentară și sănătate publică. Iurie Leancă a reiterat angajamentul Moldovei de a înregistra progrese la capitolul măsuri sanitare și fitosanitare.

Respectarea cerințelor pentru obținerea dreptului de export a produselor de origine animală pe piața UE reprezintă o chestiune prioritară pentru autoritățile Republicii Moldova.

loading...

Comments are closed.