Unul din apărătorii Ludmilei Kozlovska l-a numit pe Putin “om înțelept” și a sfătuit guvernul polonez să nu se certe cu Moscova

ludmila kozlovska, lobby pas, maia sandu bruxelles, nastase bruxelles, alexandru machedon, natalia morari, ludmila kozlovska, agenti servicii secrete ruse, agenti fsb moldova

Fostul președinte al Poloniei, Lech Walesa care este unul din principalii apărători și avocați al Ludmilei Kozlovska, președinta fundației Open Dialog, în cadrul unui interviu pentru sputnik a declarat că Vladimir Putin este un politician foarte deștept, iar o ceartă cu Rusia nu este deloc binevenită.

“Dacă m-ar invita, aș merge cu mare drag în Rusia”, spune Walesa în interviul său. În dialogul său cu portalul de la Kremlin, fostul președinte al Poloniei a menționat că nu este de acord cu politica promovată în momentul de față de guvernul polonez, în special de colaborare cu SUA. În opinia politicianului polonez, Putin este un președinte înțelept, iar o ceartă cu Rusia nu este deloc binevenită. “Suntem din multe puncte de vedere mai aproape de Moscova decât de New York” a mai spus acesta.

Rusia este o țară minunată, dar are ambiții de hegemon. Dacă aș avea posibilitatea să discut mai des cu Putin aș putea să îi explic multe lucruri. El ar putea fi convins pentru că este un om înțelept care are nevoie de argumente.” este convins fostul președinte polonez.

Lech Walesa a fost unul din liderii mișcării anticomuniste din Europa de Est, acesta a fost laureatul premiului Nobel pentru Pace în anul 1983 și președinte al Poloniei între 1990 și 1995. Walesa însă nu este unicul ex-luptător cu Rusia care și-a schimbat viziunile radical. Astfel, Henry Kissinger, politologul american fiind considerat unul din ideologii SUA din războiul rece a devenit unul din aliații lui Putin, mai mult de atât Kissinger a fost și oaspete de onoare la Kremlin.

Fostul președinte al Poloniei a fost unul din puținii care au insistat să apere Fundația Open Dialog și pe activista Ludmila Kozlovska în urma deciziei guvernului polonez de a interzice activitatea acestei fundații pe teritoriul UE și declararea drept persona non grata a Ludmila Kozlovska. La rândul său, ucraineanca cu activitatea în Polonia a devenit cunoscută publicului din Republica Moldova datorită activității sale de lobby în favoarea partidelor de opoziție PAS și PPDA dar și în favoarea lui Veaceslav Platon la Parlamentul European.

Open Dialog a achitat bilete de călătorie liderilor opoziției, fapt recunoscut de către aceștia. În Parlamentul Republicii Moldova a derulat o anchetă, în urma ei s-a constatat că această fundație se numără printre finanțatorii partidelor de opoziție din Republica Moldova, iar fundația Open Dialog la rândul ei, ar fi fost finanțată din bani proveniți prin metode murdare, inclusiv vânzare de arme.

Total
0
Shares
Total
0
Share