Politic

Unul din cei mai generoşi finanțatori ai PSRM și-a anunțat candidatura la alegerile parlamentare – Aleksandr Odințov

Pinterest LinkedIn Tumblr

Socialiştii şi-au anunţat primul candidat pentru una din circumscripțiile din Capitală, la parlamentare din anul viitor, o persoană care, potrivit presei de investigație, are grave probleme de integritate. Este vorba despre Aleksandr Odințov, membru al Consiliului Municipal Chișinău, unul dintre cei mai generoşi finanțatori ai Partidului Socialiştilor, scrie publika.md.

Incredibil, dar adevărat! La alegerile parlamentare din anul 2014, acesta a donat formaţiunii din care face parte de două ori mai mulți bani decât a câştigat timp de doi ani.

Potrivit Centrului de Investigații Jurnalistice, Odințov a susţinut și campania electorală a lui Igor Dodon pentru prezidențiale cu 75 de mii de lei. La fel, în 2014, acesta a vărsat în bugetul formațiunii politice din care face parte suma de 173 de mii de lei, chiar dacă a declarat că a câștigat, în doi ani, lucrând prin cumul, doar 72 de mii de lei. În raportul financiar din 2014, el a fost trecut ca angajat la munci sezoniere.

Conform ultimei declarații de avere și interese personale a lui Alexandr Odințov, în 2017, el a înregistrat venituri de doar 22 de mii de lei din indemnizația de consilier.

Totodată, deţine o parte dintr-un apartament de 60 de metri pătraţi, estimat la aproape 300 de mii de lei, precum și un automobil marca Subaru, fabricat în 2007 şi cumpărat acum trei ani cu doar 12 mii de lei, adică puțin peste 600 de euro.

loading...

Comments are closed.