Externe

Unul dintre medicii chinezi care s-au înnegrit din cauza tratamentului pentru COVID-19 a murit după patru luni la terapie intensivă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Hu Weifeng, urologist la Spitalul Central din Wuhan și printre primii medici din China care au diagnosticat și tratat COVID-19, a murit marți dimineață la vârsta de 43 de ani, relatează BBC. Yi Fan s-a vindecat și a fost externat, scrie Digi24.ro

Cazul medicilor Hu Weifeng și Yi Fan a făcut înconjurul lumii în aprilie, după ce pielea lor a căpătat o nuanță închisă, un efect secundar al tratamentului primit împotriva coronavirusului.

Doctorul Hu Weifeng a fost printre primii care au diagnosticat și tratat noul coronavirus care provoacă boala COVID-19. În ultimele patru luni, medicul a fost tratat la terapie intensivă, iar imaginile îl arătau făcând dializă și respirând printr-o traheostomie.

În luna mai, el a avut o perioadă în care se simțea destul de bine încât să fie externat, însă situația lui s-a înrăutățit la loc.

Cu o lună înainte, imaginile cu el și medicul Yi Fan s-au distribit masiv pe rețelele sociale, după ce pielea lor s-a înnegrit.

El a colaborat cu medicul Li Wenliang, decedat în luna februarie. Acesta din urmă avertizase încă din decembrie 2019 despre pericolul acestui nou virus. A fost unul dintre medicii luați în colimator de poliția chineză pentru că a încercat să dezvăluie existența virusului la puțin timp de la apariția sa.

Hu Weifeng este al șaselea medic de la Spitalul Central din Wuhan care a pierdut lupta cu COVID-19. Potrivit raportărilor oficiale, peste 230 de cadre medicale de la acest spital s-au infectat cu coronavirus.

Citește și: FOTO // Doi medici chinezi, bolnavi de COVID-19, s-au înnegrit în timpul tratamentului

loading...

Comments are closed.