Unul pentru toți, toți împotriva la unu: Partidele de dreapta se regrupează împotriva PSRM

Parlament, sala de ședințe

Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) și Igor Dodon au făcut în așa fel încât dreapta să nu mai conteze, iar pentru a nu scăpa lucrurile de sub control este nevoie de regruparea partidelor de dreapta. De această părere este Octavian Țîcu, liderul Partidului Unității Naționale (PUN), care este convins că Guvernul Maiei Sandu putea fi în funcție și astăzi.

„Asumarea răspunderii de către Maia Sandu a fost o prostie. Această asumare putea fi negociată. Multe decizii s-au luat fără respectarea democrației în cadrul Blocului „ACUM”. Mă refer la numirea miniștrilor, ambasadorilor, votului la APCE (dat de Andrei Năstase în favoarea Rusiei n.r.). Maia Sandu trebuia mai întâi să discute cu fracțiunea PPDA, să existe consens. Aceia nici măcar nu au știut (că Guvernul Sandu își va asuma răspunderea pe modificările la Legea Procuraturii n.r.). De asemenea, Maia Sandu trebuia să discute și cu socialiștii. La insistențe Bucureștiului și Bruxelles-ului, Maia Sandu trebuia să se ducă imediat să discute cu PD. Filip și Diacov au spus că au așteptat-o pe Maia Sandu la discuții. Cred că Guvernul Sandu rămânea în picioare. S-ar fi ales atunci un procuror care trebuie și se mergea pe varianta unui guvern minoritar. Este clar că alegerea procurorului general a fost un prilej pentru Maia Sandu de a pleca de la guvernare. A vrut să iasă din balega moldovenească, dar mai mult a intrat în ea. Consider penibile aceste lamentări ale Maiei Sandu. Aceste lamentări nu sunt demne de un politician care vrea să aibă viitor”, a declarat Țîcu, în cadrul unei emisiuni televizate.

Totuși, liderul PUN crede că socialiștii și Igor Dodon trebuie opriți, deoarece au acaparat toate instituțiile statului și puterea lor va crește.

Este nevoie urgent de o regrupare pe dreapta, pentru ca noi să putem opri lucrurile care se întâmplă. Cea mai simplă soluție e să facem acest lucru în Parlamentul R. Moldova. Este o decizie cinică peste care trebuie să treacă Blocul „ACUM” și înțeleasă de PD. E vorba de un vot contextual, care ar permite debarcarea lui Dodon și crearea unei majorități parlamentare. Ulterior, puteau fi organizate alegeri anticipate, dar într-un alt context decât cel pe care îl vede Maia Sandu”.

Politicianul a respins și acuzațiile că ar fi trădat Blocul „ACUM”. Țîcu e convins că cei care insistă pe ideea că dânsul ar fi trădător nu sunt acumiștii, dar trollii de la PSRM.

„Blocul „ACUM” nu are niciun raționament de a mă acuza de chestiuni de trădare, pentru că pentru că toată lumea știe că Blocul „ACUM” nu există. Eu nu am avut pe cine să trădez. În al doilea rând, trădător este cel care dezavuat angajamentul din 21 februarie și a semnat de două ori, repetat, angajament cu socialiștii. Maia Sandu și Andrei Năstase trebuie să își asume responsabilitatea pentru eșecul guvernării, pentru aducerea socialiștilor la putere, pentru pierderea orașului Chișinău și să nu să se mai ascundă în spatele luptei pentru justiție și procuratură, pentru a poza în ipostaze de virginitate. În politică există o chestiune pe care trebuie să ți-o asumi”, a conchis Țîcu.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share