Maia Sandu transmite că moldovenii vor fi vaccinați și cu Sputnik-V, iar originea vaccinului nu contează

Maia Sandu transmite că moldovenii vor fi vaccinați și cu Sputnik-V, iar originea vaccinului nu contează, informează Telegraph.md, cu referire la comunicatul Președinției, publicat pe canalul de Telegram al șefului statului.

În comunicatul său, Maia Sandu scrie că ”interesul cetățenilor noștri este să vaccinăm cât mai repede un număr cât mai mare de oameni, indiferent dacă vaccinul vine din Vest sau din Est”, dând de înțeles că este acceptat și vaccinul Sputnik-V.

MAIA SANDU, Președintele Republicii Moldova:

“În această perioadă, una dintre cele mai importante sarcini pentru mine în calitate de Președinte este ca țara noastră să se descurce în lupta cu pandemia Covid, ca cetățenii noștri să fie sănătoși, să nu se infecteze și să nu moară din cauza Covid, ca oamenii să se simtă în siguranță.

Fiecare viață pierdută este o tragedie pentru noi toți. Republica Moldova se apropie de un nivel critic în lupta cu pandemia, iar dacă trecem de acest nivel, sistemul medical va face cu greu față consecințelor pandemiei. Soluția este vaccinarea împotriva Covid.

Vaccinarea, așa cum arată experiența internațională, reprezintă cel mai eficient mod de a opri răspândirea virusului, de a reduce rata de infectare și de a proteja viața oamenilor.

Pentru mine, în calitate de Președinte, sănătatea și viața oamenilor sunt mai presus de orice și în acest subiect nu este loc nici de politică, nici de geopolitică. Mă voi ghida exclusiv de interesele cetățenilor noștri. Iar interesul cetățenilor noștri este să vaccinăm cât mai repede un număr cât mai mare de oameni, indiferent dacă vaccinul vine din Vest sau din Est.

Covid nu trasează linii de demarcație. Pe malul stâng, unde locuiesc cetățenii noștri, nevoia de vaccin este la fel de mare. De aceea, o parte din dozele de vaccin primite de noi urmează să fie distribuite locuitorilor regiunii transnistrene, în special pentru imunizarea lucrătorilor medicali din prima linie.”

Menționăm că Maia Sandu se împotrivea săptămâna trecută vaccinului rusesc Sputnik-V, motivând că nu ar fi fost recunoscut de către OMS, dar și-a schimbat poziția după vizita de duminică a Președintelui Consiliului European, Charles Michel.

Vineri, 26 februarie, vaccinul rusesc Sputnik-V a fost autorizat pentru utilizare pe teritoriul Republicii Moldova, iar livrările pot începe în scurt timp.

Total
0
Shares
Total
0
Share