Social

UPDATE // Câte persoane din stânga Nistrului sunt infectate cu noul coronavirus

Pinterest LinkedIn Tumblr

UPDATE 16:29 – În Transnistria au fost înregistrate 6 cazuri de COVID-19, 4 dintre ele astăzi. Informațiile despre cinci cazuri noi nu au fost confirmate, transmite pretinsul Minister al Sănătății de la Tiraspol.

Membrii a două familii s-au îmbolnăvit: o femeie de 52 de ani și fiica ei de 25 de ani din Tiraspol, precum și o femeie de 36 de ani și fiul ei de 15 ani din Bender. Acestea din urmă sunt rude ale pacientului a căror analiză pozitivă a fost primită sâmbătă. Toți se află acum în secția de boli infecțioase a Spitalului raional din Slobozia.

Cu suspiciunea de COVID-19, încă 4 pacienți au fost spitalizați astăzi.

Știrea inițială, conform surselor mass-media

În partea stângă a Nistrului sunt raportate câteva cazuri de infectare cu noul coronavirus, transmite Telegraph.md

Potrivit postului de televiziune Первый Приднестровский, Tiraspolul raportează 7 cazuri de infectare cu COVID-19, dintre care 5 au fost confirmate chiar astăzi, inclusiv 2 copii.

”Acestea sunt 5 rezultate pozitive din 12 probe care au fost trimise la Chișinău cu o zi înainte. Toți pacienții se află la Spitalul Central District din Slobodzeyskoy. Printre ei se numără minori”, scrie sursa citată.

”Printre noile cazuri, fiica și nepotul unei femei deja infectate cu coronavirus de la Bender. Înainte de identificarea bolii, aceștia au fost carantinați în spitalul din raionul central Slobozia. Există doi nepoți infectați. Care este problema cu ei? – Vom clarifica”, mai notează sursa.

Amintim că ANSP ține legătura cu pretinsele autorități din stânga Nistrului, iar probele prelevate sunt prelucrate la Chișinău. Totodată, persoanele infectate în regiunea respectivă sunt luate în calcul la numărul total de infectați de pe întregul teritoriu al Republicii Moldova, datele fiind publicate pe harta lansată de către autorități – covidmoldova.live

loading...

Comments are closed.