Alte știri

UPDATE // Detalii despre șoferul beat reținut de 6 echipaje de poliție. În mașină se aflau șapte persoane

Pinterest LinkedIn Tumblr

Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP a venit cu noi detalii privind incidentul de duminică seara, 7 iunie, unde șoferul unui Mercedes a fost stopat forțat pe strada Alecu Russo din sectorul Râșcani al capitalei, transmite Telegraph.md, cu referire la ZdG.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Astfel, oamenii legii au stabilit că conducătorul auto se afla în stare de ebrietate – 0.86 ml/g concentrație de alcool în aerul expirat.

Cazul a avut loc ieri seara, în jurul orei 20:40 în capitală. De către echipa de patrulare rutieră antrenată în activitățile de monitorizare a circulației rutiere în sectorul Ciocana al capitalei, pe strada Maria Drăgan a fost observat un automobil de marcă Mercedes, care se deplasa pe segmentul de drum cu viteză excesivă și conducea neadecvat.

„Fiind somat conducătorul mijlocului de transport de a opri automobilul, acesta a refuzat categoric, continuând deplasarea cu viteză excesivă, punând viața în pericol atât a sa, cât și a altor participanți la trafic”, anunță INSP.

După o lungă urmărire a mijlocului de transport, la intersecția străzilor Aleco Russo cu Nicolae Dimo, automobilul a fost oprit forțat de către 4 echipe de patrulare ale INSP al IGP și 2 ale BPRO al DP a mun. Chișinău.

La volanul automobilului se afla un bărbat vizibil în stare de ebrietate, fiind testat alcoolscopic s-a stabilit o concentrație de alcool în aerul expirat de 0.86 ml/g. Totodată, s-a constatat că conducătorul auto anterior a fost suspendat de dreptul de a conduce vehicule, după ce a fost depistat săptămâna trecută în stare de ebrietate la volan.

În automobil se aflau încă 7 persoane, cu vârsta cuprinsă între 30-40 de ani, dintre care 4 bărbați și 3 femei.

În timpul stopării, atât șoferul cât și unul dintre pasagerii au manifestat un comportament agresiv față de angajații Poliției. Pasagerul a aplicat o lovitură în regiunea feței unuia dintre polițiști, astfel, au fost aplicate cătușele din dotare și gazul lacrimogen.

Pe faptul aplicării violenţii nepericuloase pentru viaţa sau sănătate faţă de persoana cu funcţie de răspundere în legătură cu participarea acestei persoane la prevenirea ori curmarea unei infracţiuni sau a unei fapte antisociale, în privința pasagerului agresiv, a fost pornită o cauză penală prin prisma art. 349 alin. (1/1) Cod Penal (ameninţarea sau violenţa săvîrşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplineşte datoria obştească), fiind reținut pe 72 ore.

Citește și: INCREDIBIL // Un șofer de ambulanță din România a urcat beat la volan și a izbit în plin doi măgari

loading...

Comments are closed.