Alte știri

UPDATE // Primele imagini cu Stoianoglo reținut

Pinterest LinkedIn Tumblr

Alexandru Stoianoglo, procurorul general al Republicii Moldova, a fost reținut pentru 72 de ore, a anunțat procurorul Victor Furtună.

Potrivit procurorului de caz, împotriva lui Stoianoglo sunt patru capete de acuzare, inclusiv pentru abuzul în serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, coruperea pasivă și darea de declarații mincinoase în fața organelor competente, pentru care riscă ani grei de închisoare.

”Acum au avut loc percheziții în biroul de serviciu al procurorului și reținerea într-o cauză penală pornită pe patru capete de acuzare”, a spus Furtună.

Procurorul nu a putut confirma sau infirma și reținerea soției lui Stoianoglo, despre care spune că nu are vreo calitate procesuală.

Procurorii se vor expune ulterior dacă va fi cerut arestul pentru mai multe zile, a mai spus Furtună.

”Este o răzbunare din partea președintelui țării”, a declarat Alexandr Stoianoglo, după reținerea sa, în timp ce era urcat în duba celor de la SIS. Potrivit unor surse, aceștia s-au îndreptat spre domiciliul lui Stoianoglo, unde vor avea loc percheziții, apoi procurorul general suspendat va fi plasat într-un izolator în vederea punerii în aplicare a arestului preventiv.

Amintim că procurorul Procuraturii Anticorupție, Victor Furtună, va examina aspectele invocate de deputatul PAS, Lilian Carp, în sesizarea depusă la Consiliul Superior al Procurorilor împotriva procurorului general, Alexandr Stoianoglo. O decizie în acest sens a fost luată cu majoritatea voturilor, în cadrul ședinței de astăzi a CSP, transmite IPN.

Potrivit președintei CSP, Angela Motuzoc, au fost formulate și opinii separate în ceea ce privește procurorul desemnat, dar și în privința admiterii sesizării, fără a menționa însă, despre cine este vorba.

În sesizarea depusă, deputatul Lilian Carp, președinte al Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, a solicitat investigarea procurorului general sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și corupție pasivă. Acesta invocă legături dintre Veaceslav Platon și Alexandr Stoianoglo în spălătoria de bani, numită „Laundromat”.

Subiectul a fost examinat în ședință extraordinară, la care a venit și procurorul general, Alexandr Stoianoglo, dar nu i s-a permis să-și prezinte poziția. Ministrul justiției, Sergiu Litvinenco, a invocat faptul că venirea procurorului este neregulamentară, întrucât pentru invitarea procurorului au votat numai patru membri CSP din nouă.

Sursa foto: Privesc.eu

Ar putea fi o imagine cu 1 persoanăAr putea fi o imagine cu unul sau mai mulţi oameniAr putea fi o imagine cu unul sau mai mulţi oameni, persoane în picioare şi în aer liberAr putea fi o imagine cu maşină

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, stând în picioare şi text care spune „tva direct JTATULUI PAS, LILIAN CARP PRIVIND NVESTIGAREA ŞEFULUI PG PENTRU CORUPERE PASIVĂ ȘI ABUZ IN”

loading...

Comments are closed.