Alte știri

UPDATE // Un avion a plecat din Germania pentru a-l aduce pe Navalnîi la un spital din Berlin

Pinterest LinkedIn Tumblr

Reprezentanții lui Alexei Navalnîi cer autorităților ruse să nu se amestece în pregătirile desfășurate pentru transferul liderului opoziției la un spital din străinătate, după ce ar fi fost otrăvit și se află la reanimare, scrie Guardian și HotNews.ro

Urmăriți-ne și pe Telegram!

UPDATE 09.18 Kira Yarmysh, secretara de presă a lui Navalnîi, spune că spitalul siberian nu permite transferul acestia în străinătate. Doctorul-șef din unitatea medicală ar fi spus că starea lui Navalnîi este instabilă și că spitalul consideră dorința rudelor de a-l muta insuficientă pentru a justifica o astfel de acțiune.

În primele ore ale dimineții de vineri, un avion cu o echipă medicală a plecat din Nurenberg, cu destinația Omsk, pentru a-l aduce pe Navalnîi la Berlin, unde spitalul Charite este pregătit să-l trateze, potrivit presei germane,

Jaka Bizilj, fondatorul ONG-ului german Cinema for Peace Foundation, a declarat pentru Bild: „Avionul este în zbor, avem toate documentele necesare și sperăm că Alexei va fi pregătit pentru transport mâine dimineață, astfel încât să zburăm la Berlin”.

Kira Yarmysh, secretara de presă a luin Navalnîi, a spus, anterior, că se teme că reprezentanții spitalului ar putea obstrucționa procedurile de mutare în străinătate ale cunoscutului opozant al regimului Vladimir Putin.

„Cerem conducerii spitalului unde se află Alexei să nu ne obstrucționeze în obținerea tuturor documentelor pentru transferul său”, a spus ea într-o declarație video făcută joi noapte.

Aleksei Navalnîi, un critic al preşedintelui Vladimir Putin, este în comă într-un spital din Siberia. Liderul opoziţiei ruse s-a simţit extrem de rău după ce a băut un ceai într-un aeroport, iar purtătoarea sa de cuvânt crede că a fost otrăvit.

Preşedinţia Rusiei a comunicat că medicii depun toate eforturile pentru salvarea lui Aleksei Navalîi. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că ipoteza otrăvirii va trebui confirmată de analizele medicale, precizând că va fi aprobat transferul lui Navalnîi într-un spital din străinătate dacă familia lui va cere acest lucru.

loading...

Comments are closed.