UPDATE // Utilizatorii pot accesa din nou rețeaua Facebook

Cititorii Telegraph Moldova raportează că rețeaua de socializare Facebook funcționează normal, iar utilizatorii își pot deja accesa conturile.

Motivul defecțiunii, până la această oră nu se cunoaște.

Știrea inițială

Marți seara, utilizatorii Facebook și Instagram din mai multe țări, inclusiv Republica Moldova, Irlanda, Italia și România, s-au confruntat cu probleme de conectare la platforme.

Potrivit BBC, cauza problemei a fost identificată ca fiind tăierea mai multor cabluri submarine de comunicații din Marea Roșie, care afectează 25% din traficul de date ce circulă între Asia și Europa.

Pe site-ul Down Detector, peste 200 000 de persoane au raportat probleme de logare.

Incidentul vine la mai puțin de un an și jumătate după o pană globală majoră care a afectat platformele Facebook, Instagram, WhatsApp și Messenger timp de șapte ore, cauzând pierderi financiare semnificative companiei.

Compania HGC Global Communications, cu sediul la Hong Kong, a confirmat incidentul și a anunțat că a luat măsuri pentru redirecționarea traficului.

Cauza exactă a tăierii cablurilor nu este încă clară. Autoritățile investighează incidentul pentru a stabili cauzele și a identifica eventuali responsabili.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share