Ursula von der Leyen afirmă că Israelul nu face suficient pentru a proteja civilii din Fâșia Gaza

Israelul trebuie să facă mai mult pentru a pune capăt situaţiei disperate a civililor aflaţi în Fâşia Gaza, a declarat duminică preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru un post german de televiziune, scrie News.ro

Israelul doar îşi îndeplineşte datoria de a avea grijă de oameni într-o „măsură limitată” şi trebuie să facă mai mult pentru a proteja vieţile civililor, a spus von der Leyen.

Dată fiind situaţia din Gaza, coridorul maritim umanitar al UE dinspre Cipru către Gaza este absolut necesar pentru că „ne confruntăm în prezent cu o catastrofă umanitară”, a accentuat Ursula von der Leyen, care a precizat că operaţiunea maritimă a fost convenită cu Israelul.

„Elementul decisiv este acela că israelienii pot inspecta bunurile pe partea cipriotă şi pot realiza controlul de securitate”, a explicat Von der Leyen.

Războiul din Gaza a fost declanşat de atacul terorist comis pe 7 octombrie anul trecut de mişcarea palestiniană Hamas contra Israelului. În acel atac au fost ucişi circa 1 200 de israelieni, aproximativ alţi 240 fiind răpiţi şi duşi în Fâşia Gaza. Israelul a răspuns cu bombardamente masive şi o ofensivă terestră de amploare. Potrivit Ministerului Sănătăţii din Fâşia Gaza, controlat de Hamas, cel puţin 31 000 de palestinieni şi-au pierdut viaţa de la începerea războiului.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share