Ursula von der Leyen: România și Bulgaria, pe cale să devină membri deplini ai spațiului Schengen

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este convinsă că România și Bulgaria vor deveni în curând membri deplini ai spațiului Schengen, transmite Agerpres.ro

„Puteți conta pe noi că vom întări și mai mult granițele și vom convinge Austria că România și Bulgaria merită să fie deplin în Schengen”, a afirmat șefa Comisiei într-o conferință de presă după summitul UE de joi de la Bruxelles.

„Comisia Europeană este convinsă de mai mulți ani că România și Bulgaria sunt pregătite pentru Schengen”, a subliniat von der Leyen.

UE a întreprins în ultimele luni câteva proiecte cu finanțare europeană vizând consolidarea frontierelor în România și Bulgaria, și misiuni constatative pe teren, iar aceasta a convins Austria ‘să facă primii pași pentru Schengen-ul aerian și maritim’.

Șefa Comisiei a mai precizat că în bugetul multianual majorat al UE convenit joi sunt prevăzute resurse suplimentare pentru întărirea frontierelor.

Statele UE au aprobat în decembrie desființarea controalelor la frontierele aeriene și maritime cu Bulgaria și România în martie 2024.

Discuțiile referitoare la eliminarea controalelor la frontierele terestre continuă, subiectul urmând să se afle printre prioritățile agendei viitoarei reuniuni a miniștrilor de interne din UE la începutul lunii martie.

Total
0
Shares
Total
0
Share