Alte știri

Utilizarea copiilor în campania electorală a PAS nu se sancționează nici în ultima săptămână înainte de scrutin

Pinterest LinkedIn Tumblr

Natalia Gavrilița, ex-ministru al Finanțelor în Guvernul Maia Sandu, în prezent vice-președinte al PAS și candidat la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, a participat duminica trecută la o întâlnire cu moldovenii stabiliți în München, Germania. La șezătoarea electorală au participat în jur de 20 de persoane, inclusiv copii. Evident, Gavrilița a făcut fotografii, după care le-a postat pe Facebook împreună cu un mesaj electoral.

”Am avut o discuție interesantă și detaliată despre prioritățile PAS pentru a reforma justiția, pentru a demonopoliza economia, pentru a stimula afacerile, pentru a îmbunătăți condițiile de trai în localități, pentru a crește pensiile, pentru a rezolva problemele de mediu, etc. Câtă dragoste de țară și dorință de a pune umărul la schimbare am văzut în acești oameni! Împreună, pornim vremurile bune pentru Moldova!”, a scris Gavrilița pe pagina ei de pe Facebook.

Dat fiind faptul că și-a făcut campanie electorală în prezența copiilor și a folosit fotografii în care apare aceștia, redacția Telegraph.md a solicitat o reacție oficială de la Maia Bănărescu, Avocatul poporului pentru drepturile copilului. Însă, chiar dacă au trecut aproape patru ore de când am cerut o reacție oficială, Oficiul Avocatul Poporului și Maia Bănărescu au evitat să reacționeze și să condamne utilizarea minorilor în acțiunile politice ale PAS. Unicul mesaj de la această instituție menită să protejeze copiii a fost: ”Am recepționat mesajul Dvs”.

Bănărescu, care ar fi afiliată PAS și președintelui Maia Sandu, nu este la prima abatere de acest fel. Avocatul copilului a evitat să se expună și asupra unor bannere electorale ale PAS, pe care apăreau mai mulți copii.

Amintim că implicarea copiilor în activitățile politice este interzisă prin Legea Nr. 338 din 15.12.1994 privind drepturile copilului. ”Se interzice implicarea copiilor în activitatea politică şi asocierea lor în partide politice”, este stipulat în art.13 alin.(3) al legii menționate.

loading...

Comments are closed.