Va discuta sa nu Popescu cu omologul din Serbia după cazul interdicției lui Goran Bregovic? Răspunsul Ministerului de Externe

Ministerul de Externe de la Chișinău reacționează, după ce Serbia a cerut explicații referitoare la refuzul aplicat lui Goran Bregovic.

Informația a fost confirmată pentru Realitatea.md de către ofițerul de presă al MAEIE, Maxim Stratan.

Conform lui, diplomația de la Chișinău va invoca autorităților de la Belgrad motivele pentru care Bregovic nu a fost lăsat să intre în Moldova. Totodată, MAEIE reiterează informația anunțată Poliția de Frontieră, precum că muzicantul are interdicția de a intra în țara noastră încă din 2022.

Întrebat dacă Popescu urmează să discute cu omologul din Serbia la subiect, Maxim Stratan a menționat că nu cunoaște asemenea informații.

Duminică, Bregovic nu a ajuns la festivalul Gustar, pentru că nu putea intra în țară. Se întâmpla din cauza că artistul a susținut anexarea insulei Crimeea de către Rusia.

În timp ce unele voci din spațiul public au criticat decizia Poliției de Frontieră, alții au lăudat-o, acuzând artistul că promovează politica Kremlinului.

Total
0
Shares
Total
0
Share