Va fi sau nu demis Guvernul Chicu: Răspunsul Președintelui Republicii Moldova

Igor Dodon, Președintele republicii moldova, Interviu, Tribuna, Dodon, Plahotniuc, Chicu, PAS, Moldova,
 

Într-un interviu acordat de Șeful Statului portalului Tribuna.md, Igor Dodon a comentat și activitate Guvernului condus de Ion Chicu. 

Președintele Republicii Moldova susține că e prematur ca să comenteze activitatea acestuia, susținând că este prematur să se declare mulțumit sau nemulțumit.

„E prematur să mă declar mulțumit sau nemulțumit, suntem la etapa în care au fost demarate mai multe proiecte importante, aflate în faza de implementare. Așa cum am mai anunțat, la începutul primăverii vom face o primă evaluare a eficienței Guvernului și vom vedea ce merge bine și ce nu. Nimeni nu va sta în funcție dacă nu oferă rezultate concrete pentru cetățeni. Deci e foarte posibil să facem unele schimbări acolo unde se va dovedi că lucrurile nu merg bine, inclusiv în ceea ce ține de structura și componența nominală a Guvernului”, a răspuns Igor Dodon reporterului Tribuna.md.

În același timp, Dodon se arată încrezut că nu va fi susținută moțiunea de cenzură împotriva Guvernului înaintată de către opoziția parlamentară. Președintele declară că Partidul Democrat din Moldova, trece printr-o reformare internă și că acest lucru nu ar permite ca democrații să susțină demiterea Guvernului Chicu.

„Nu cred că e posibilă demiterea Guvernului prin această moțiune. Motivele invocate de opoziție sunt pretexte populiste ieftine, nu există argumente serioase. În ceea ce privește PDM, eu operez doar cu abordări pragmatice, în ce măsura interesul democraților este sau nu același cu cel al guvernării actuale. Eu cred că PDM a început un proces intern de reformare, a început să se desprindă de Plahotniuc și de modul greșit de a face politică, iar conducerea partidului are voința să facă schimbări, rămâne de văzut cât de profunde vor fi acestea. Mai există câțiva deputați acolo care au în continuare o comunicare intensă cu Plahotniuc și chiar cu Șor, dar numărul lor este mic și o eventuală încercare a lor de a readuce PDM la vechile obiceiuri rele nu cred că vor reuși.” a declarat Președintele Republicii Moldova.

Interviul integral pe Tribuna.md.

Citește și: VIDEO // Ipocrizie marca Maia Sandu. În 2013 a votat pentru concesionarea Aeroportului, astăzi vrea o lege care să-l protejeze

Total
0
Shares
Total
0
Share