Alte știri

Va fi votată Natalia Gavriliță de către PSRM? Ce spune Igor Dodon

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liderul PSRM, Igor Dodon declară că votarea Nataliei Gavriliță în funcția de premier este încă sub semn de întrebare, transmite Telegraph.md

Dodon spune că Gavriliță este o profesionistă pe domeniul economic și finanțe, însă aspectul său profesionist nu este de ajuns pentru a fi votată.

„Consider că Natalia Gavriliță este o persoană profesionistă. De altfel, nu aveam s-o iau în echipă în anul 2007. În 2008, după ce a fost format Guvernul Greceanîi, i-am propus doamnei Gavriliță să conducă o direcție importantă, eram o echipă comună. De aceea din punct de vedere al pregătirii profesionale, lăsăm preferințele politice într-o parte, consider că Natalia Gavriliță este o persoană profesionistă. Cel puțin la acea etapă când am lucrat împreună am văzut abordări și caracteristici profesioniste în domeniul economic. Mulți mă întreabă: Ar fi o premisă pentru a vota Guvernul? Eu cred că atunci când votezi un Guvern nu iei în calcul doar aspectele profesioniste, dar și politice. Avem o abordare neclară cine votează și cum votează.” spune Igor Dodon.

Totodată, liderul socialist declară decizia de a vota sau nu pe Gavriliță în calitate de premier, va fi luată la ședința Consiliului Național Republican, care va avea loc în zilele următoare.

Eu nu cred că, dacă am primit jurământul dnei Gavriliță în calitate de ministru al Finanțelor în 2019, e un argument pentru a o vota la funcția de premier. Menționez repetat că în următoarele zile avem ședința Consiliului Republican al PSRM pentru a lua o decizie. Reiterez – noi nu vom boicota ședința Parlamentului. Eu vreau să ascultăm programul propus și să adresăm întrebările care ne interesează.” a declarat Igor Dodon, în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”.

Citețte și: Corneliu Furculiță, despre anticipate: Noi considerăm că ar fi bine ca ele să se desfășoare imediat după sărbătorile de Paști

loading...

Comments are closed.