Va participa sau nu, Platforma DA la mitingul din 21 mai? Declarația partidului

Platforma DA și-a expus poziția vizavi de mitingul organizat de Guvernul Republicii Moldova, în data de 21 mai. Formațiunea politică, și-a exprimat atitudinea neutră față de manifestație, într-o declarație publicată pe pagina de Facebook a partidului, informează telegraph.md

Potrivit declarației PPDA, partidul își îndeamnă simpatizanții formațiunii să susțină orice inițiativă în favoarea integrării europene, dar în același timp, formațiunea politică, declară că va respecta alegerea celor care nu vor dori să participe la miting.

”Astfel, echipa Platformei DA îndeamnă simpatizanții partidului să susțină orice inițiativă, care într-o formă sau alta este în favoarea integrării europene.

În opinia noastră, orice manifestare de susținere a cauzei pro-europene este un lucru pozitiv. Totodată, în spiritul unui partid democratic, Platforma Da va respecta și decizia acelor membri și simpatizanți care nu vor dori să participe la evenimentul preconizat”, se menționează în textul declarației.

În același timp, cei din platforma DA, menționează că manifestația din 21 are o tentă electorală și este organizată în scopurile politice ale Partidului Acțiune și Solidaritate.

”În legătură cu evenimentul planificat pentru datat de 21 mai 2023, Platforma DA a crezut până în ultimul moment că această manifestație ar putea pune bazele unei cooperări mai largi la nivelul întregii clase politice pentru a face ireversibilă calea noastră spre integrarea europeană. Spre regret, felul în care guvernarea a gestionat organizarea evenimentului ne arată că adevăratul scop al acestei manifestații este legat exclusiv de interesele politice și electorale înguste ale PAS”, se arată în declarația partidului.

Textul integral al declarației îl puteți vedea mai jos.

Amintim că președintele Republicii Moldova Maia Sandu a anunțat organizarea mitingului „Moldova Europeană”, în data de 21 mai, anul curent. Potrivit șefului statului, manifestația ar urma să fie un mesaj transmis comunității internaționale privind dorința cetățenilor Republicii Moldova de a adera la Uniunea Europeană și de a fi parte a lumii libere.

Total
0
Shares
Total
0
Share