Alte știri

Vaccinarea salvează vieți! Ninel Revenco, despre etapele procesului de imunizare în R. Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr
Președintele Comitetului Național de Experți în Imunizare, Ninel Revenco vorbește despre etapele procesului de vaccinare împotriva COVID-19 în Republica Moldova.

Potrivit acesteia, campania națională de vaccinare va avea trei etape, acestea fiind stabilite în baza disponibilității vaccinurilor împotriva COVID-19 în Republica Moldova.

La etapa 1 sunt activate peste 100 de centre de vaccinare. Aceasta va dura aproximativ două luni și va acoperi vaccinarea lucrătorilor medicali, a personalului și beneficiarilor din cadrul azilurilor și centrelor de plasament.

La etapa doi vor fi activate aproximativ 330 de centre de vaccinare. Aceasta va avea o durată de 3-6 luni.

„Vaccinarea persoanelor din grupurile de risc îi va proteja de formele severe de boală și de urmările grave provocate de COVID-19”, a menționat Președintele Comitetului Național de Experți în Imunizare.

La etapa trei vor fi activate toate centrele de vaccinare din țară, aproximativ 1387.

La această etapă campania de vaccinare va acoperi populația care nu a fost vaccinată în primele două etape și va dura până când Republica Moldova nu va atinge imunitatea colectivă, a mai anunțat Ninel Revenco.

Amintim că România a livrat prima donație a vaccinului AstraZeneca COVID-19 către Moldova pe 27 februarie, permițând Moldovei să înceapă vaccinarea lucrătorilor medicali din prima linie pe 2 martie.

La fel, Moldova este prima țară din Europa care a primit 14 400 de doze de vaccin împotriva Covid-19 de la Facilitatea COVAX pe 4 martie.

Menționăm că Moldova a recepționat pe 19 martie 24 570 de doze de vaccin împotriva COVID-19, produs de Pfizer.

loading...

Comments are closed.