Valentina Stratan către Maia Sandu: “De ce-l respectați pe Filat, dacă acesta e implicat în Miliardomat?!”

Valentina Stratan către Maia Sandu, de ce-l respectați pe Filat e implicat în Miliardomat, pas pldm pdm, parlament moldova, furtul miliardului, veaceslav platon 

Astăzi cineva din Partidul Acțiune și Solidaritate a întrebat-o pe deputata PDM, Valentina Stratan, dacă-l respectă Vlad Plahotniuc. Ea le-a răspuns sincer că-l respectă foarte mult și are pentru ce. “După cum intuiam, cei din PAS au făcut din declarația mea un motiv să mă atace pe mine și pe Președintele PDM. Dar eu o întreb pe doamna Maia Sandu, de ce l-a respectat și-l mai respectă pe Președintele ei, domnul Vlad Filat?”, a scris doamna Stratan pe Facebook.

Deputata democrată o întreabă pe Maia Sandu care sunt motivele pentru care ea îl respectă pe Filat, dacă s-a demonstrat că liderul PLDM a fost implicat de rând cu Platon în Miliardomat:

– Am auzit cu toții discuțiile dintre Filat și Ilan Șor 
– Perioada în care Filat a fost Prim-ministru a fost una plină de intrigi și scandaluri politice 
– Când doamna Maia Sandu făcea parte din Guvernare și PLDM conducea Guvernul, din sistemul bancar se furau miliarde. Tot atunci, în 2014, Maia Sandu a ales să devină membru PLDM cu acte în regulă
– A rupt relațiile țării noastre cu FMI 
Și lista poate continua. Deci care sunt motivele doamnă Maia Sandu pentru care îl respectați pe Vlad Filat?!”, întreabă deputata PDM.

Totodată Valentina Stratan afirmă că că-l respectă pe Vlad Plahotniuc că a reușit să formeze o coaliție pro-Europeană și nu a permis forțelor pro-Kremlin să preia guvernarea în 2016. Iar în toată perioada de când este Coordonatorul Coaliției de Guvernare, în țara noastră au fost demarate proiecte concrete. Și le enumera pe câteva mai relevante:

* Prima Casă 
* Arena Chișinău 
* Drumuri bune pentru Moldova
* Acord cu FMI și Banca Mondială
* Bani de la Banca Europeană de Investiții pentru prelungirea Gazoductului Iași-Ungheni până la Chișinău
* Majorări, poate nu cât de mari ne-am fi dorit, dar constante ale pensiilor și salariilor pentru mai multe categorii de persoane
* Serviciile Vamale și Fiscale săptămânal acumulează sute de milioane de lei în bugetul de stat (pe când erau conduse de PLDM, unde mergeau milioanele de la Vamă și FISC, în bugetul partidului din care făcea parte și Maia Sandu? Aici merită să ne amintim discuția dintre Recean și Vicol)
* Puncte vamale unice moldo-ucrainene pe segmentul transnistrian
* Obținerea unei rezoluții ONU pentru Moldova prin care se cere retragerea trupelor rusești din Moldova”, a declarat Valentina Stratan.

La final deputata democrată îi transmite Maiei Sandu că toate sursele sale de venit sunt publice, totul este transparent. “Eu spre deosebire de Dvs. nu mint oamenii că trăiesc de 3 ani fără salariu din nu știu ce economii. Și dacă este să facem o comparație, mașina Dvs. doamnă Sandu, este destul de scumpă și consumă cam mult, pentru o persoană care pretinde că este șomer”, încheie doamna Stratan.

Pentru cititorii mai curioși vom menționa că lidera PAS conduce o Toyta RAV 4. Prețul unui asemena automobil la mâna doua este în jur de 15 000 de euro, iar dacă este cumpărat nou din salon costă dublu.

Total
0
Shares
Total
0
Share