Valeriu Munteanu avertizează guvernarea ACUM-PSRM: Nu semnați acord militar cu Rusia!

Valeriu Munteanu, blocul ACUM, vizita lui Kozak la Chisinau, Dmitri Kozak in Republica Moldova, Maia Sandu, Andrei Nastase, candidatii blocului ACUM, blocul ACUM, ACUM DA PAS, PAS cu DA, PAS, Platforma DA, Maia Sandu si NASTASE s-au vazut cu Kozak, federalizarea Republicii Moldova, alianta ACUM-PSRM, ACUM -PSRM, Maia Sandu negociaza cu Greceanii

Președintele Partidului “Uniunea Salvați Basarabia”, Valeriu Munteanu, a avertizat astăzi guvernarea ACUM-PSRM, în contextul vizitei la Chişinău a ministrului rus al Apărării, Serghey Şoigu, care a participat la evenimentele dedicate „eliberării Moldovei de fascism”, organizate de Igor Dodon. Acesta spune să există pericolul să fie semnat un acord militar cu Rusia.

„Nu semnaţi acord militar cu Rusia! Agitaţia ministrului Apărării, Pavel Voicu, nu este întâmplătoare. Nici vizita sa la Moscova, nici declaraţiile sale neconstituţionale că Rusia ar fi aliatul Republicii Moldova şi nici invitarea la Chişinău pe 24 august a ministrului rus al Apărării Serghei Soigu”, a scris Valeriu Munteanu pe pagina sa de Facebook, transmite Adevarul.ro

El consideră că „nu este întâmplătoare nici vizita la Chişinău pe 29 August a lui John Bolton, consilierul pentru securitate al lui Donald Trump, preşedintele SUA”. 

„La rândul sau, John Bolton vine la Chişinău la scurtă vreme după vizita oficială în SUA pe 20 august a lui Klaus Iohannis, preşedintele României, care a discutat cu Donald Trump probleme de securitate din regiunea noastră”, a spus Munteanu.

Politicianul susţine că „Kremlinul pregăteşte semnarea unui acord de colaborare militară între Republica Moldova şi Federaţia Rusă”.

„Linia roşie pe care Guvernul Republicii Moldova nu are voie să o treacă fără a rupe relaţiile de colaborare în domeniul Securităţii cu partenerii occidentali este încheierea unui acord de cooperare militară cu Federaţia Rusa care ar avea următoarele prevederi: cooperare militară tactică a Armatei Naţionale a Republicii Moldova cu Armata Rusa; trimiterea la pregătire în instituţii de învăţământ militar din Federaţia Rusa a cadrelor din Armata Naţionala a Republicii Moldova”, a menţionat Munteanu.

În opinia sa, dacă se trece această linie roşie, atunci statele NATO şi în primul rând SUA şi România vor întrerupe orice colaborare cu Republica Moldova în domeniul Apărării, consecinţa fiind transformarea Republicii Moldova în protectorat militar al Federaţiei Ruse.

„Avertizăm coaliţia PSRM-ACUM să nu încerce schimbarea orientării geopolitice a Republicii Moldova ascunzându-se după omul de paie Pavel Voicu, ministrul Apărării”, mai spune Munteanu.

Total
0
Shares
Total
0
Share