Politic

Valeriu Pașa critică dur susținătorii blocului ACUM: „O chestiune inacceptabilă și antidemocratică”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Mai mulți susținători ale partidelor de opoziției s-au arătat nemulțumiți de modul în care blocul ACUM a creat listele de partid și circumscripții pentru alegerile din 24 februarie, dar și de comportamentul susținătorulor ACUM față de persoanele care au o altă părere față de aceste decizii.

Valeriu Pașa, care conform datelor CEC.md ar fi unul din donatorii partidului Platforma DA, a scris pe pagina sa de Facebook „Ador campaniile electorale: Taci, nu gândi acolo că îs alegeri și dacă spui ce vezi face holdinhul știre!„, referindu-se la comportamentul susținătorilor ACUM care critică pe toți cei care își exprimă public dezacordul cu listele blocului ACUM spunând că au ales o perioadă greșită în a se expune, pentru că nu e vremea acum.

La postare au intervenit mai mulți reprezentanți și susținători ale partidelor din blocul ACUM, dar și reprezentanții societății civile, între care s-a iscat o polemică. „ Și tu Brutus!? Ei hai dar continuați în așa manieră în loc să comunicați la direct cu leaderii sau membrii blocului ACUM, inșirați postări pe facebook!„, scrie o susținătoare ACUM, căreia Valeriu Pașa i-a răspuns că, pentru el „nu e timpul să spunem nu știu ce, că asta înseamnă să fim uniți” e o chestiune inacceptabilă și antidemocratică.

Expertul economic Oleg Tofilat a reacționat și el la acest mesaj spunând că „Alde opoziția sper sa mai crească pe parcursul campaniei. Nu de alta, de moment scepticul din mine vede o lista de candidați doldora de personaje dubioase, un mesaj pueril și un program de politici populist.”

Valeriu Pașa a mai adăugat că de fiecare dată este nevoie de a alege un rău mai mic, când de fapt se dorește alegerea unui candidat bun, destoinic. „Unde dai și unde crapă. Această postare nu e despre candidații din diasporă, apropo eu chiar cred că Maia Sandu e cea mai potrivită candidatură al blocului ACUM în UE. E despre motivare, chemare la suport orb, la acceptarea oricărei greșeli de dragul prevenirii unui eventual pericol mai mare. Apelurile la autocenzură mi se par și mai periculoase. Eu am deja vue total cu anul 2014. Unii mai cu experiență ca mine ar putea să își amintească de 2009, 2005, 2002, 1998, 1994, 1990 și cu etape – apropo, cei mai vocali în astfel de cehmare sunt și cei mai experimentați, iar asta un pic sperie. Democrația și libertățile de bază tre să fie acum cap de afiș nu cuvinte cheie important de rostit în discuțiile cu partnerii externi.”

Amintim că printre susținătorii blocului ACUM au apărut mai multe conflicte interne și neînțelegeri din cauza listelor de partid. În special, diaspora și-a arătat nemulțumirea din cauza faptului că pe listele opoziției nu se regăsește nici un reprezentant al diasporei, chiar și pe circumscripțiile 50 și 51 din Europa de Vest și America au fost desemnați candidați rezidenți pe teritoriul Republicii Moldova.

loading...

Comments are closed.