Vameșii din Moldova: Suntem pregătiți pentru gestionarea traficului sporit din perioada sărbătorilor de iarnă!

Vameșii din Moldova, Suntem pregătiți pentru gestionarea traficului sporit din perioada sărbătorilor de iarnă, vitalie vrabie, partidul democrat, guvernul filip, pdm plahotniuc, vama leuseni, 

În perioada sărbătorilor de iarnă, angajații Serviciului Vamal vor activa la capacitate maximă pentru a ușura circulația transfrontalieră. Măsurile, dispuse de către conducerea Vămii, prevăd suplinirea numărului de personal și a echipamentelor de verificare, precum și utilizarea tuturor pistelor de control, inclusiv a celor de pe sensul opus de traversare. De rând cu inspectorii, la linia de control se vor afla atât șefii posturilor vamale, cât și adjuncții acestora.

Numărul funcționarilor vamali va putea fi suplinit și din contul grupelor de intervenție, create la indicația conducerii instituției. Membrii acestora, în caz de necesitate, vor fi rechemați în serviciu și implicați în efectuarea controlului vamal.
 
La maximum vor fi mobilizați și ofițerii antifraudă, care vor fi prezenți în post non-stop. Aceștia vor prelua documentarea fraudelor consemnate de inspectorii de la linia de control, pentru ca, aceștia din urmă să nu fie nevoiți să părăsească pista pentru a întocmi sesizările prevăzute de procedurile instituite. Acțiunile enumerate au fost propuse și autorităților omoloage din România și Ucraina, astfel încât formalitățile de vămuire să fie accelerate pe ambele părți ale frontierei.
 
Totodată, amintim că, până la finele acestui an, va fi inaugurat noul punct de trecere a frontierei de la Palanca, care va fi operat în comun de către vameșii și polițiștii de frontieră din Republica Moldova și Ucraina. Astfel, verificările vor fi reduse la un singur filtru de control, ceea ce va accelera semnificativ trecerea frontierei.
Vitalie Vrabie, Serviciul Vamal Moldova, venituri in buget, bugetul Republicii Moldova, reforme, progrese
Vitalie Vrabie – șeful Serviciului Vamal din Moldova

De asemenea, începând cu data de 28 noiembrie, călătorii pot traversa segmentul de nord al frontierei moldo-ucrainene și prin postul vamal ”Unguri”, deschis pentru mijloacele de transport de pasageri și mărfuri, cu masa maximă autorizată de până la 3,5 tone. Este de menționat că, deschiderea circulației vehiculelor prin acest post permite dispersarea fluxurilor sporite din vama ”Otaci”, aflată la cca 8 km distanță.

 
Pentru comoditatea persoanelor care intenționează să traverseze frontiera, Serviciul Vamal are instituit Centrul Unic de Apel (+373 22 574 111), unde acestea pot afla informații privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau pot face reclamații cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției.
Total
0
Shares
Total
0
Share